- Thank you received: 0
MIT campus
Severinnek csak nyugtázom az üzenetet egy várlak-kal.
~~~~
Gina ránéz Amy-re.
- Persze, hogy választhatsz. Ezért kínáltam fel. Ha saját magam döntöttem volna, akkor például a még szabad tiszti konténert mondtam volna, praktikus okokból. Részben azért, mert [i:oy4zyofs]m?vész vagy,[/i:oy4zyofs] és mint ilyen érzékenyebb. Ezért gondoltam a saját képedre formálható szobán. Mert fontos a személyes tér. Részben mert mágusként sok olyan holmid lehet amihez köt?dsz, és ott jobban el is férnél, és a többi holmi elhelyezésén is gondolkodhattunk volna. Részben pedig elvi okokból. Lehet, hogy [i:oy4zyofs]civil tanácsadó vagy[/i:oy4zyofs], de ha a ház és a bulik hangulatán dolgozol, akkor ez olyan mintha az "én jobb kezem lennél", és ezt a többiek sem árt, ha így látják. Ezért [i:oy4zyofs]normálisan[/i:oy4zyofs] az lenne a megoldás, hogy egy tiszti konténeren ketten osztozunk az eredeti tervek szerint. De mivel nekem "két helyem is lesz", mert sokszor Aika mellett kell lennem, mert neki segítek, ezért ezt a közös konténert javarészt te laknád, így akár a tiszti felére is beköltözhetsz. Vagy, ha a formalitást nézzük és meghagyod nekem, akkor megegyeztünk, hogy becuccolhass, hogy ne kelljen semmit?l sem megszabadulni. Szóval szerintem ez lett volna a legjobb. De nem katona vagy, így az a helyes, hogy megkérdezlek, mert nem parancsra választasz szobát. Pláne nem úgy, hogy esetleg zavarna a társaság.
- Ellenben ha neked [i:oy4zyofs]paygrade[/i:oy4zyofs] alapon is, [i:oy4zyofs]feladatkör alapon is[/i:oy4zyofs], a tiszti konténer valamelyik fele lenne az indokolt, és bizony a sok újonnan érkez? egy részét te is fogod irányítani, akkor úgy gondoltam eddig a szintig bármelyiket választhatod. Ezért is mondtam, hogy mik az elérhet?ek. A tiszti konténer apró hibája, hogy a földszinti konténert, amíg nincs kész a nyomtatott fal nem mindenki szereti. Mert "tulajdonképpen az utcára nyílik az ajtó" és ha a többiekhez csapódnánk... Ismered a gondot. De mint mondtam ez hamar meg lesz oldva. És ha nem is lenne megoldva, a srácok akkor is csinálnának valami átjárót.
- Ha minden jó tanács ellenére ragaszkodnál a benti szobán osztozkodáshoz, tárolni dolgokat tudunk itt is, de szerintem Aika nem tiltakozik akkor sem, ha a buli helyszínén tárolunk valamit. Eladni semmit sem kell. Ett?l ne félj. És igen, a ház kapcsán sokféle háttérzajnak lehet nyoma. De pont az is a cél, hogy ezen egy kicsit változtassunk. Egy ideig a kórboncnokok laktak itt. Majd ezek után ide ette a fene a gyalogságot, majd m?szaki alakulatok érkeztek, ?k már normálisabbak. Náluk az egyes szakaszoknál ott van egy-egy ?rmester, és illetve a f?nökük Jeff. ? frissen kinevezett hadnagy. Az újabb csapat a házfelvásárlása óta jelent?s részben nyomozó kurzusra is jelentkezett. Nos, nekik sem feltétlenül kellemes a boncterem illat. Ráadásul amikor éppen azt magyarázzuk, hogy azért is fontosabb a hangulat kezelése, mert egy mágikus veszély elleni nyomozás kapcsán fontos, hogy az otthoni terep az asztrális síkon is nekünk legyen kedvez?... nos akkor nem feltétlenül kell mindennek boncterem illatúnak kinéznie.
- Arról pedig, hogy depresszív valami... A hangulatot sok dolog formálja, a dekoráció is amit tervezünk. De mint mondtam készül hamarosan a 3D nyomtatott megoldás a ház rendbe tételére. Megmutatom a terveket. Na akkor kicsit máshogy néz ki majd a konténeres rész java. De itt a te ötleteidre is várunk. A 3D nyomtatás és a kész megoldás viszont nagy sebesség? cuccal lesz meg, kb 1 este alatt a java kész is van míg mi bulizunk
Gina meg is mutatja a képet.
- Szóval döntsd el, hogy mit hova vigyünk, elfogadod-e inkább az általam javasolt helyet, vagy ragaszkodsz a bentihez. Ha a konténer a jó, akkor nem kell lépcs?t se mászni a csomagokkal.
Majd egy kicsit körbenéz... Ha lát a környéken akár kibérelt CTCst, akár olyan katonát akit lehet utasítani, akkor egy "Vi-gyázzz!" után máris ránéz a kiszemelt katonákra.
- Szükség lenne 3-4 önként jelentkez?re, hogy segítsenek Amy kisasszony csomagját bevinni a helyére. Az önként jelentkez?k lépjenek ki, és beszéljék meg Amy-val mit és hova kell vinni. Ha nincs meg a 4 markos legény akkor a többiek elindulnak er?sítésért!
Majd persze ugye a Pihenj, és akinek kell afelé ugye Oszolj...
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Huh! Az el?bb majdnem meglátott!" mondja. Körülbelül úgy fest, mint egy kifogástalanul öltözött vámpír aki most kelt ki a sírjából. Nem tudod, hogy pontosan min ment keresztül, de hogy nem volt egyszer? a dolog az biztos.
~~~
-"Nem túl sok az a tiszti konténer? Én még a sereg közelében sem jártam..."
-"Nem, nem zavarna a társaságod, bár nem ismerlek, biztosan nem zavarna. Csak kicsit komolynak éreztem, hogy egyb?l tiszti szobába költözzek, amikor mások ezért éveket szenvednek és dolgoznak és lapátolnak és pedáloznak. Mindegy, ha szerinted ez volna a legjobb, akkor oda megyek. Én nem tudom, sosem éltem igazán másokkal. Befolyásolnák azt, hogy az adott pillanatban mit hogyan látok. Amikor megvalósítok valamit akkor jó ez, mert személyre tudom teljesen szabni, akár ott helyben a dolgot, de amikor megtervezem akkor nem a legjobb."
-"Én is parancsolgassak? Alapból csak kérni szoktam. Általában megteszik, de ha nem akkor el szoktam magyarázni, hogy miért kérem és akkor teszik meg. Bocsánat, de nem vagyok az a rabszolgahajcsár típus."
-"Kórboncnokok? Jézusom..." mondja Amy pár árnyalattal sápadtabban. "Szerintem itt élve boncoltak, vagy nem is tudom. Valami itt olyan negatív hatást hagyott, hogy az elképzelhetetlen. Biztos, hogy pont a srácoknak köszönhetem, hogy egyáltalán meg tudok itt maradni, mert ami itt van így a minden alatt azt szerintem nyersen még ti is megéreznétek... Szerintem legalább egy év, mire ebb?l lesz itt valami. Tudom, hogy milyen könny? elrontani valamit és milyen nhéz egyáltalán semlegesíteni, a javításról nem is beszélve. Egy komoly mágikus megtisztítással legalább a semlegesítésig el lehetne jutni. Fel?lem bármi lehet, csak ha keresztény pap szenteli föl, akkor olyat keressetek, aki idolkövet?. A többi megint akár fél évig minden nap misézhet, akkor is ha a ház minden tagja hith? keresztény, márpedig ha sámánunk van akkor ez így már nem igaz."
-"Tényleg, ha már 3D, akkor a Mátrixban is megmutathatnád. Ha amúgy is segítek a tervezésnél, akkor amíg a srácok bepakolnak, addig szívesen megnézném."
Csapat riadó!
- Míg kihozzák a remek fogásokat már fel is tenném azt a privát, mágiával kapcsolatos kérdést amit ígértem. Hogyan lehet azonosítani, hogy egy adeptus milyen mágikus képességekkel rendelkezik? Az el?zményeket talán az atya is mesélte, hogy Anna miféle szertartásra vett engem rá, hogy mivel is gy?ztek meg arról, hogy ez nem hordoz olyan kockázatokat amilyenekt?l féltem. Ellenben te is pontosan tudod, hogy a szükséges oktatás, a tervezett kutatás, pár saját használatra tervezett új eszköz, a Jeff ügy miatt is szükséges cég mellett akad jó pár ügy amiben mindketten érdekeltek vagyunk. Igaz, téged a teleportáció érdekel a Gilman ügyben, engem pedig a potenciális veszélyek. Igaz, te elviseled a Wilbeforce családot, engem jobban zavarnak. És igen, a füvest akir?l fotót küldtem te fogod megfogni, de abból is lett ügy. A sor folytatható.
- Így a mágikus képességek lassú de biztos kitapasztalása, és a képességek pontos felmérése helyett lenne jobb valami hatékonyabb módszer. Mert be kell, hogy valljam Anna még azt sem magyarázta el igazán, hogy mit is csinál az a szertartás amit kitalált nekem. De már szerintem a következ? szertartáson töri a fejét. És nem kívánom ?t megkérdezni, mert elmondaná kit?l is kell ezt megkérdeznem, és egy újabb kis szertartás és már találkozom is vele. Még a végén külön levezet? meditáción is gondolkodna az a lány. Úgy tudom, hogy egy mágus viszont meg tudja mondani pontosan mit is eredményezett Anna szertartása.
(OOC megjegyzés: Két beavatási fok között eltel? id?t nem ír a Magic in the Shadows, hanem csak a karma megszerzése és a beavatás között javasol id?t, amir?l a játékmester dönt. Tedd ehhez hozzá, hogy Anna hogyan számol az id?vel, mit tart a még lehetséges sebesség határának, és látod miért gondolom ezt.)
- Ráadásul, van egy nagyobb gondom is. Anna ennek megfelel?en számos formulát is küldözget nekem, mondván most már megpróbálhatom ?ket alkalmazni. De azzal amit a varázslásról tudok, nem vagyok el?rébb, ha ezek közül legalább azt akarnám megtudni melyik ezek közül a varázslat, melyik szolgál valami más dolgot. És lassan már memóriát kell b?vítenem a zseb?rmesteren, hogy ez a sok üzenet elférjen rajta.
Meg is mutatok kb 2-3 ilyen levelet közben.
- Neked van komoly könyvtárad, gondolom tudod mennyi helyet foglalnak el ezek az iratok. Még akkor is, ha már Anna is aktív a mátrixban, ami mágikus formulát lehet, digitálisan tárolná.
Na igen. A zseb?rmester. És a b?vítés. B?víteni biztosan nem nagyon fogom, ugyanis már lassan cserére érett a típus. De jelenleg nincs sok id?m összerakni az utódját, de végül is Azumival összerakhatunk egyet.
Ugye "zseb?rmester" vagy "zsebiroda" lehet sokféle. A szabvány viszonylag egyszer?, de akad rajta kevés hasznos program. A custom megoldások viszont beültethet? kiberdeck alkatrészekb?l épülnek fel, és olykor csak egyszer? civil terminálok, máskor dekkek. Persze a többség a csatlakozók hiányában így is csak touchscreen + billenty?zet alapon dolgozik. No az enyémen ott van az indukciós interfész is. Ez pedig indokolja az upgrade kényszert is. Például azért, mert Anna id?nként másféle "formulát" is küld forráskódban és végrehajtható változatban is.
~~~~
Gina végigmutatja Amy-nek a terveket.
- Nem minden mágus szereti a mátrixot használni, így nem tudtam, hogy ez jó ötlet-e. De tessék, itt vannak az építési engedélyhez küldött teljes és részletes tervek.
Szépen végig is mutatja mi, hogyan van megtervezve, hol lehet dekorációt készíteni, mi lehet szebb, stb. De ekkora történik egy kisebb "felfordulás", méghozzá részben a tervek mostani mutogatása okán. Mivel Aika a nyomtatóról, az anyag ellátásáról is intézkedett a rendszer csak a tervek jóváhagyására várt. A rendszer pedig a tervekre megszület? engedély kapcsán persze feldobja az alap kérdést a "jóváhagyott tervek feldolgozásának megkezdésér?l". Aki pedig nem dolgozott ilyennel az nem tudja, hogy ez nem a megnézésre, hanem a jóváhagyás megnyitása utáni nyomtatási munka elkezdésére vonatkozik. A mátrixra figyelve, becsatlakozva viszont egy id?be telik míg eljut hozzá a hír, hogy kint a gépek elindultak.
- A felszenteléssel viszont vigyáznék, mert még a végén Anna jön ide egy csapat barátn?jével felszentelni a helyet. Apropó Anna, a ház szerzett egy nagygépet, ami jó. Viszont Anna állítólag elég szigorú jeget telepített bele. Ett?l még a tervrajzokat könnyen megnézhetjük.
- Látod egyszer?, 3D nyomtatott, nagy szilárdságú falak. A nyomtató ezeket kb 3 köbméter / perc sebességgel húzza fel. És az engedély kérése kapcsán amint látod el? és készültünk a munkára. Az engedély is megjött, így szerintem gyorsan meglesz minden amit fel kell építeni.
A részleteket igyekszik megmutatni tervrajzon, látványterven, stb.
Eszébe sem jut, hogy Aika nincs a házban, Jeff nincs a házban, így valószín?leg aki tisztet keres egy probléma jelentésével az esetleg ?t zargathatná. Eszébe sem jut, hogy lenne miért...
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Azt hiszem készen is volnánk. Nem látok semmi olyasmit ami arra utalna, hogy rövidesen szarvakat meg villás farkat növesztenél, vagy szaru, netán kitinpáncélt. Viszont rövidesen remekül bele fogsz tudni olvadni az asztrális környezetedbe. Ez mondjuk engem nem fog akadályozni, akkor sem, ha úgy döntök, hogy elviszlek egy körre, ha érted mire gondolok." kacsint gonoszkásan. Gyanítod ez a kétértelm? fogalmazás az, amire a felesége figyelmeztetett, bár azt is gyanítod, hogy Keisinger professzor nemhiába kutatja azt a szívet. Ha valaki ismeri a megszállás [possession] mikéntjét, sokat tanulhat a szívt?l, és természetesen elvihet egy körre, mint egy autót.
-"Különösen hasznos lett volna, ha el?tte is látlak asztrálisan. Kicsit könnyebb volna megmondanom a változást, így viszont csak a szembet?n? dolgokat tudom, mint például ez a technika. Az más kérdés, hogy ebb?l arra kéne következtetnem, hogy találtál magadnak egy spirituális vezet?t a másik oldalról, aki majd elkísér az utadon. Ez viszont esetedben nyilvánvaló."
-"Esetedben inkább csak azt mondom, hogy ne siesd el a dolgokat. Hagyd, hogy maguktól teljesednek ki. Ne rohanj az utadon és akkor ha lassabban is haladsz, sokkal biztosabban és szilárdabban fogsz állni rajta, de ezt ti tudjátok. Nektek kell így megbeszélni. A te tanaiddal nem foglalkoztam, nem is ismerlek annyira, viszont mondjuk úgy, hogy a segít?d megpróbál segíteni abban, hogy kiteljesedj. Bár ezért hogy így hajt legszívesebben most bezárnám egy korlát mögé és ott hagynám egy hétre. Hagy f?jön a saját levében. Majd csak rájönne, hogy a még a leggyorsabb metahumánok is betegesen lassúak hozzá képest, de ezt nektek kell tudnotok. Maximum annyit ígérhetek, hogy ha tönkre tesz akkor megkeserüli, de ilyen ígéretekre szerintem nincs szükséged."
-"Igen, tudom, de tehetetlen vagyok. Hidd el, kiosztanék neked is egy nyakast, ha az én útmutatómmal próbálnál kezdeni, habár fölösleges volna, mert ? is meg tudja magát védeni. Próbáld meg megbeszélni vele. Eddig vissza tudtad tartani, most is tedd ezt, ha szerinted telhetetlen. Mindenesetre ha az én könyvtáramat kívánod használni, nyugodtan megteheted. Mina szerintem kimondottan örülne, hogy nem kell egész nap egyedül lennie. Mondjuk az enyém neked szerintem régimódi volna."
~~~
-"Nem foszthatom meg magam a gyors adatszerzés vagy a tervezés lehet?ségét?l. Tudom, hogy nem a legjobb és valahol kimondottan zavar is, de ha ezt nem nyelem le, túl sok mindent dobnék el magamtól, amit én egyszer?en nem engedhetek meg magamnak. Mit mondanék például annak aki azt szeretné, hogy úgy tervezzek meg egy formát a rendszerének, hogy az utolsó érzés és illatfoszlány is stimmeljen?"
-"Nem tudom, hogy kinek a papnóje az az Anna, de ha egy szentélyt akar ide építeni, akkor inkább kiköltözöm. A keresztény felszentelésre gondoltam különben. Az csak megtisztít. A templomszentelés egészen más. Elnézést a nyugati terminológiáért."
Ekkor érkezik be a szöveges jelentés, hogy bizony Gina leokézta a nyomtatást.
Csapat riadó!
- ? nem kezd? varázstudót lát maga el?tt, hanem valaki olyat, aki bár tökéletes biztonsággal tudna úszni, ott van az úszómester is a medence mellett, mégis fél bele ugrani a vízbe, és várja, hogy az edz? belehajítsa. Én viszont azért nem értek vele egyet, mert legyen bármilyen jó úszó is valaki, amikor bele csobban a vízbe, akkor ahhoz alkalmazkodni kell. Addig sétált, onnantól úszik. Azaz ezzel a változással nem csupán a képességek jelentik a változást, hanem az egész életünk megváltozik. Biztos láttál már nem egy nemes hölgyet fürd?zni egy tisztább tengerparton, vagy tóparton. Na, ott nem a fejes ugrás a divat, hanem el?bb a lábat szokás óvatosan belemártani a vízbe. Ezt sok n? így csinálja, míg a férjük már javában úszik. Nos, éppen ez az óvatosság az ami visszatart. Anna pedig, mint az örökké biztató családtag noszogat.
- Anna pedig abból indul ki, hogy ha a mátrixhoz is gyorsan alkalmazkodtam, ha a megszokott dolgok hamar mentek a metasíkon is, akkor ami a metasíkon és a mátrixban megy, azt itt sem lenne akadály megtennem. ? csak egy lépést lát, teljesen egyenérték? váltásokkal a világok között. És persze sokszorosan biztosítana róla, hogy nem a lépés nem nagy. És nem, a víz nem hideg. De azért az ember fülében ott cseng az orvos szava is: "felhevült testtel ne menjünk be hirtelen a vízbe". Még akkor sem, ha az rutinszer?nek t?nik.
- Ami még egy kis csavar a probléma kapcsán, az szerintem rosszabb. Sokan mondják [i:dbn52mhp]én bizonyára sámán vagyok.[/i:dbn52mhp] De sok esetben a sámáni út nem feltétlenül a célravezet?. A totem szerint sem. Amikor egy totem a kedvesebb arcát többnyire adeptusok felé fordítja, és valaki a mágus útját járó adeptus... Nos akkor egy kicsit összetettebb a helyzet. Anna mosolyogva jegyezné meg, hogy mágusok és sámánok milliói birkóznak meg azzal a varázshatalommal, ami a nyakamba szakadna, ha még jó pár szertartást végig csinálnék, és amivel adeptusként teljesednek ki a képességeim, azok meg nem is akkor újdonságok. És feltenné a kérdést, miért kell engem akkora hatalomtól, akkor változástól félteni amekkorán már majd minden tanítványod átesett. Igaza is lenne. S?t abban is, hogy sok fiatal adeptus nálam több képességgel szembesült hirtelen.
- De az érzésem szerint, a szertartásaival varázslásra akar tanítani. Meg pár más új dologra, amivel viszont új információ is a nyakamba szakadna, és ehhez is tanulni kellene, és a varázsláshoz is. Amire pedig nem sok id?m van. Azaz nem úszni készülök, felesleges a noszogatás azzal, hogy kellemes a víz, hiszen fürd?ruha sincs nálam. Tudom, egy fiatal bulizós punk ilyenkor is belemenne a vízbe, vagy bele rángatná, bele lökné a barátait, barátn?it, családtagokat. De tudod, felel?sségteljes tábornokoktól, professzoroktól nem ezt várnák el.
~~~~
Gina válasza Amy-nek.
- Ohh, Anna nem papn?. Szabad szellem. És igen szellem létére képes becsatlakozni a mátrixba. Kedves, aranyos, és aki barát azzal nagyon összetart... De nála a jég színe fekete. A puska az 1 MOA alatti pontosságot tud, viszont cserében nagy kaliber? is. Nem mindig emberi léptékben gondolkodik, és a legjobbat keresi. És szellemként félelmetesen gyors is. A szentelés kapcsán sem [i:dbn52mhp]valakinek[/i:dbn52mhp] szentelné a helyet. Csak megtisztítaná ? is.[i:dbn52mhp] És persze a maga módján gondoskodni akarna róla, hogy ez úgy is maradjon.[/i:dbn52mhp] Ezért félnék ?t engedni itt felszentelni bármit is. Szentélyt még nem láttam építeni, és alapvet?ek jóindulatú, kellemes társaság. A környékén háttérzajt nem tapasztaltam.
- Amúgy ? Aika egy régi, jó barátn?je. De nem itt lakik, nem is egyetemista. Mondjuk szép is lenne, egy ilyen hatalmú szellemnek egyetemre járni. De ha találkozol vele, szerintem veled is jóban lesz, és talán te is jóban leszel vele. Akkor meg a felszentelés kapcsán még a végén kitalálná, hogy nem oltár kell ahhoz, hanem Amynek való DJ pult.
- De mintha kaptam volna valami jelentést. Elindult az épület nyomtatás?! De ki indította el? Vagy amikor a megnézéshez engedtem a feldolgozást akkor kiküldte a tervet a nyomtatóra is?
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"A medencével kapcsolatban meg tojok arra, hogy olyan legyek, mint amit elvárnak. Egy begyógyult ánuszú elvarázsolt szenilis fickó. Szerintem így talárostól ugranék a vízbe. Theodor atya viszont örülhet. Szerintem meg fogja kapni Travist. A srác meg majd örülhet a Faustusos társaságnak. Ha valakit a egy szellem kinéz magának akkor az nem fog egykönnyen szabadulni. Akkor viszont legalább olyasvalakit keresek, aki nálam jobb spirituális tanácsadó. Neked viszont nincs szükséged erre. Az adeptusok mind úgy m?ködnek, mint egy-egy irányt?. Amikor beállnak egy irányba, nincs az ami letérítse ?ket onnan. Te viszont még egy kicsit imbolyogsz. Ilyenkor szerintem nem kellene siettetni a dolgot, nehogy rossz irányba indulj. De szerintem itt is az ?szinteségnek kellene megoldania a problémát."
~~~
-"Tudod, szellem, vagy nem, nem szeretem az ilyen harcias dolgokat. Tudod milyen szörny?séges nyomot hagy az er?szakos halál? Elképeszt?en ronda dolog." mondja Amy és látszik, hogy komolyan gondolja. Valószín?leg az ? sokkal érzékenyebb sz?r?in keresztül egészen máshogy jön át a dolog.
-"Ezek után, barát vagy nem, inkább nem keresztezném az útjait, hacsak nem muszáj, de akkor is csak a szerz?dés miatt. Nem gondoltam, hogy ilyen harcias... Meg amúgy sem szívesen közösködöm szellemekkel. El?re is bocsánat, de nekem túl idegenek."
-"Nem tudom, nem az én nyomtatóm és ezek után nem nagyon merek kutakodni a rendszerben. Keresgéljen a fekete jegek között az aki oda rakta ?ket."
Csapat riadó!
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Egyebek
-
Versenyek
-
Karaktert Alkotunk - Verseny
- Első forduló - Gorviki szépség - Koncepció - Július 22 hétfő
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.
How to resolve AdBlock issue?